Agenda

dinsdag26feb
Lezing HVV Broekpolder

Mart Mosterd zal vertellen over de Broekpolder. De geschiedenis: over het ontstaan van de nieuwe Broekpolder, (baggerproblemen etc) nadat alle boerderijen in de 50er jaren verdwenen en wat over oude boerderijen uit de Broekpolder. Verder komt de Fluisterboot (vroeger en nu) aan bod, waarmee we een virtuele rondvaart gaan maken en we onderweg allerlei planten en dieren en andere interessante dingen zien. Verder haalt Mart wat anekdotes uit zijn jeugd op die met de omgeving te maken hebben.

Dit wordt een gecombineerde lezing met Natsec. De locatie is de kantine van kanovereniging Natsec, Watersportweg 40, 3138 HD Vlaardingen, de aanvang is 20.00 uur.

In verband met capaciteitsproblemen moet u zich van tevoren opgeven. Gaarne zo spoedig mogelijk, liefst via email: info@hvv-vlaardingen.nl  of telefonisch 06-53587342 (Ernst Lohmann). Iedereen die zich opgegeven heeft wordt geïnformeerd of u een plaats heeft weten te veroveren. Doe het snel, want vol=vol. Geef duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

dinsdag26mrt
ALV en lezing HVV

Nadat we eerst de Algemene Ledenvergadering houden, zal Jan van Hees na de pauze een lezing geven over de Geuzen, naar aanleiding van het boekje in de serie van ‘t Oft naar ’t Oofd: Gewapende Burgers, de bakermat van de Vlaardingse Geuzen.

Zoals vanouds zullen de ALV en de lezing worden gehouden op “t Groen”, het Groen van Prinstererlyceum, Rotterdamseweg 55, 3135 BG Vlaardingen, aanvang is 20.00 uur.

dinsdag23apr
Lezing HVV straatnamen

Harm Jan Luth-Mulders geeft voor ons een lezing over Vlaardingse Straatnamen, naar aanleiding van het komende boek over Vlaardingse straatnamen.

Aanvang 20.00 uur; in de Bibliotheek, Waalstraat 100, 3131 CS, Vlaardingen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding