Wetenswaardigheden Terug

Wetenswaardigheden

Wout den Breems

Wetenswaardigheden is een rubriek waarin van tijd tot tijd mededelingen van het bestuur worden gedaan als de Historische Vereniging ten strijde trekt om ons historisch erfgoed te behouden. Mededelingen over positieve en negatieve gebeurtenissen. En die zijn er altijd wel!

Uitgebreid ben ik in het vorige Tijd-Schrift ingegaan op verschillende zaken en was u weer van veel op de hoogte. In het ‘Van de voorzitter’ merkte ik op dat er toch wat rimpeltjes zijn ontstaan en daarvoor verwijs ik u naar het vorige Tijd-Schrift.

Een goede zaak wat betreft de oude Keersluizen meldde ik u. Maar de communicatie richting HVV is daarna stil komen te liggen. Zo ook wat betreft het pakhuis van Wouter Sterk aan de Koningin Wilhelminahaven. Gezegd moet wel worden dat hierin ook de eigenaar onvoldoende verantwoordelijkheid neemt.

Op 19 december 2011 heeft de HVV gereageerd op verbouwingsplannen aan het voormalige Postkantoor aan de Westhavenkade. Vele malen is tijdens overleg gevraagd naar de toekomst van het gebouw en was er niets over te melden, totdat ineens een vergunning was aangevraagd. Het is 27 januari nu ik dit stukje schrijf en is van het college nog geen enkele reactie ontvangen. Terwijl in het Vlaardingse velen al weten te vertellen wat er gaat gebeuren met het gebouw, waarbij zelfs het Hollandiagebouw een rol speelt. Waarom de HVV het niet mag weten?!

Jammer dat de HVV ook niet is betrokken bij de herinrichting van de Westhavenplaats/kade. We hebben in een beginfase van de planvorming wel historisch fotomateriaal voor aangedragen, maar we zien daar nauwelijks iets van terug.

Een korte Wetenswaardigheden dit keer, maar wel met voldoende spanning! Volgende keer hoop ik te vertellen hoe alles is verlopen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding