Een jaar van uitersten Terug

Een jaar van uitersten

Zoals elk jaar kijkt het bestuur aan het begin van het jaar hoe we ervoor staan met het ledenbestand. Want zoals gewoonlijk komen na het toezenden van de acceptgiro’s voor het nieuwe jaar, naast de betalingen ook veel opzeggingen binnen. Nu, dat was begin 2015 het geval en ook weer in 2016. Jammer natuurlijk, maar vaak ook begrijpelijk. Enthousiast ga je dan weer aan de slag om de schade beperkt te houden, maar ook om weer groei te realiseren. Uiteindelijk konden we in 2015 weer 44 nieuwe leden inschrijven. Heel vervelend is het dan om aan het einde van het jaar achter de nog openstaande contributies aan te moeten gaan. Waarom, vraag je je dan af. Wij doen toch onze uiterste best om mooie publicaties e.d. te verzorgen. Uiteindelijk resulteerde dit er in, dat we begin dit jaar 11 leden hebben geschrapt. We hopen dat het dit jaar eens niet zal voorkomen.

De inzet voor het monumentaal erfgoed en andere zaken stond weer hoog in het vaandel en nam veel tijd in beslag. Gelukkig niet altijd voor niets en waren er goede resultaten, maar zeker ook tegenvallers. Dat dit werk veel inspanning vergt wordt gelukkig ingezien. Het hoort in ieder geval bij ons werk en aan complimenten ontbrak het niet. Heel fijn natuurlijk!

Zo zet je je vaak tot het uiterste in om iets te bereiken. Het andere uiterste is dan, dat je ineens niets meer kan. Helaas overkwam uw voorzitter dit, toen hij in oktober werd getroffen door een beroerte. Tja, en dan bemerk je dat er grenzen zijn. Gelukkig ben ik voor erger bewaard gebleven en mag ik, nu ik dit schrijf, weer goed opgeknapt zijn. Graag zet ik mij nog een jaartje in voor de zo mooie HVV, maar dan wel in een heel ander tempo als voorheen.

Toch wordt het dit jaar de mouwen opstropen om weer nieuwe leden aan ons te binden. Mooi zou het zijn als we in de aanloop naar ons 50-jarig jubileum in januari 2017 een grote groei doormaken. Helpt u mee? Laat u bijvoorbeeld inspireren door de leuke stukjes op de achterkant van Tijd-Schrift. En, er wordt op het Stadsarchief hard gewerkt aan het Groot Vlaardings Straatnamenboek, dat ter gelegenheid van ons jubileum in 2017 zal verschijnen. Nou, dan moet het met de ledengroei toch zeker lukken.

Op 29 maart houden we onze ALV en natuurlijk hoop ik u daar bij leven en gezondheid graag te ontmoeten!

Wout den Breems

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding