Historisch Jaarboek 2013 Overzicht

Prijs: € 10,00
(excl. portokosten)Bestellen

De 37e jaargang van het Historisch Jaarboek bevat twee hoofdartikelen. Het eerste is 'Vlaardingse burgemeesters in oorlogstijd. Goed of fout?' door Hans Mathijssen, en het tweede is van de hand van Agnes Vermaat en gaat over de drinkwatervoorziening in Vlaardingen: 'Spreek wat waar is, drink wat klaar is'. Daarnaast bevat het Jaarboek uiteraard ook weer de kronieken; die van 2012 is opgesteld door Marianne van Papeveld-Hörst en de kroniek van 50 jaar eerder, dus van 1962, is van de hand van Anneke Maat-Grijsen. Beide kronieken geven weer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, rijkelijk en zoveel mogelijk kleurrijk geïllustreerd.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, de Gemeentelijk Sectie Stadsarchief en Archeologie, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding