Agenda

zaterdag14sep
Verdwenen Molentocht met fluisterboot Andante

Ooit maalden vanaf de tweede helft van de 15e eeuw zo’n honderd watermolens in dit deel van Holland de polders droog. Eind 19e eeuw sneuvelden ze vrijwel allemaal. Vervangen door stoomgemalen. Eén bleef er fier overeind, de Groeneveldse Molen, net ten westen van ’t Woudt. En nog steeds is ie in bedrijf! Daar vaart de Andante op deze tochten naar toe.

Bij de molen krijgt u een uitleg door de molenaar en een bezichtiging. Tevens is dit de plek om de lunch te gebruiken. Op de tocht naar de Groeneveldse molen passeert de Andante 12 plekken tussen Vlaardingen en de Groeneveldse Molen waar ooit een watermolen stond. Soms zijn er nog sporen aanwezig uit het verleden, soms staan er meer eigentijdse markeringen, zoals een uitkijktoren. Een en ander wordt aan boord toegelicht door een gids van de fluisterboot.

Zonder dat ‘molen-verleden’ hadden we nu natte voeten gehad in onze omgeving. Daarom een leuk stuk geschiedenis.

Meer info over tijden, opstapplek, prijzen e.d. vindt u op de website van de Andante: Vlaardingse Fluisterboot – SRVV Vlaardingen

dinsdag22okt
Lezing HVV 1000 jaar Vlaardingen

Op 22 oktober 2019 zijn we te gast bij Jan Anderson in het streekmuseum, Kethelweg 50, 3135 GM Vlaardingen. Jan zal dan vertellen over 1000 jaar Vlaardingen en iets over de nieuwe tentoonstelling. Aanvang 20.00 uur.

dinsdag26nov
Lezing HVV Eerste Wereldoorlog

Op 26 november 2019 gaat Jan van der Voort vertellen over het gegeven dat het 100 jaar geleden is dat WO1 was afgelopen, maar nog veel schade veroorzaakte aan de Vlaardingse vissersvloot.

Locatie volgt.

dinsdag21jan
Lezing HVV Sociale Woningbouw

Op 21 januari 2020 vertelt Bas van Rosmalen van Waterweg Wonen over Sociale Woningbouw in het nieuwe gebouw van Waterweg Wonen aan het Van Hogendorpkwartier op de hoek van de Rotterdamseweg op nr. 1011.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding