Museum Vlaardingen 100 jaar Overzicht

Dit jaar bestaat Museum Vlaardingen 100 jaar. Ondanks corona probeert het museum toch met verschillende activiteiten stil te staan bij dit bijzondere jubileum.  Samen met de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen organiseert Museum Vlaardingen op 5 november een Pecha Kucha avond over de geschiedenis van onze stad. Wij nodigen u uit om hieraan deel te nemen. Heeft u een spannend, interessant en leuk onderwerp voor een presentatie over de geschiedenis van Vlaardingen, meld u zich dan aan voor deze bijzondere avond in de Stadsgehoorzaal.

Allerlei onderwerpen binnen de geschiedenis van Vlaardingen zijn welkom. Van de recente geschiedenis tot de oudheid. De presentatie kan zich richten op de specifieke geschiedenis van een straat, gebouw of persoon. U kunt zo origineel mogelijk zijn in u keuze. Het belangrijkste is dat het onderwerp op een vlotte en interessante manier wordt gebracht.

Wat is een Pecha Kucha?

Pecha Kucha is Japans voor chit-chat, oftewel kletsen of babbelen. Het doel van een Pecha Kucha presentatie is verhalen  op een leuke en snelle manier te vertellen. Om dit te bereiken worden de 20 dia’s van de presentatie elk precies twintig seconden getoont, waarna automatisch de volgende dia komt. Dit zorgt ervoor dat de presentator niet te lang blijven hangen rondom één dia en hierdoor wordt de presentatie een vlot en dynamisch verhaal. Een handige tip voor elke Pecha Kucha presentatie is dan ook om minder tekst te gebruiken en ´to the point´ te zijn met de tekst per dia. Hierdoor wordt de presentatie meer een ´performance´ dan een klassieke presentatie.

Heeft u een interessant onderwerp over de geschiedenis van Vlaardingen en wilt u dit op een spannende en vlotte manier presenteren, dan bent u van harte welkom. Wij verzoeken u om contract op te nemen met Léanne Selles (l.selles@museumvlaardingen.nl) voor meer informatie en aanmelden.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding